ŐRÜLT RECEPTEK , MEGLEPŐ PÁROSÍTÁSOK
AMIKRE ÁLMODBAN SEM GONDOLNÁL ,
ÉN ELKÉSZÍTEM ! KÖZBEN ELMESÉLJÜK AZ ÉTELLEL KAPCSOLATOS ŐRÜLT DOLGAINKAT , TÖRTÉNETEINKET .
NA,JÓ - NORMÁLIS ÉTELEKET IS FŐZHETÜNK.
ZELLERGULYÁS, KARFIOLLAL Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár vagy comb 50 dkg zeller 50 dkg karfiol (ha fagyasztott 35-40dkg) 2 fej vöröshagyma 4-5 ger. fokhagyma 2 db paprika 1 db paradicsom 2-3 szál újhagyma 2 ek. mustár 2 babérlevél fűszerpaprika őrölt kömény só Csak egyszerűen. A marhahúst 1,5 centis kockákra vágjuk és pörköltet főzünk belőle, annyi különbséggel, hogy az elején hozzáadjuk a mustárt és a babérlevelet is. Amikora pörköltes hús már majdnem megpuhult, belerakjuk a szintén 1,5 centisre kockázott zellert, majd a rózsáira szedett karfiolt és felöntjük vízzel. Készre főzzük és az utolsó pillanatban beleszórjuk a feldarabolt új hagymát. Tehát gulyást főzünk csak a burgonya helyett zellert és karfiolt használtunk. A zellernek kb.:25 perc főzési idő kell a karfiolnak kb.:10. Ez függhet attól, hogy ki mennyire puhán szereti; én szeretem ha egy kicsit még roppanós a zöldség és nincs szétfőzve. Az új hagyma frissessége kimondottan feldobja ezt a gulyást, ezért rakjuk csak a végén a levesbe. A víz mennyiséget most nem írtam, mert mindenki úgy készíti ahogy szereti, hígabban, sűrűbben. A gulyás féléket, általában 0,5 literrel számoljuk. Hoppá! Nem ezért vagy azért, de a zeller és a karfiol együtt,egy harmadával kevesebb kalóriát tartalmaz, mint a burgonya.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése