2013. január 10., csütörtök

Nem véletlen

Hallottunk már ölég sok panírozási módszerről és különféle bundás húsokról. Talán ki is próbáltunk jó néhányat; tettünk a panírba morzsába sajtot, magvakat, fűszereket, bátrabbak reszelt zöldségeket, és mára már azt hiszem a chips illetve corn flake's se meglepő. (Elnézést, ha valamit kihagytam volna.) 
Azt, hogy a következő Őrült ötletet mikor, miért és hogyan „kísérleteztem” ki - talán most hagyjuk :/
Egy biztos a NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA alkalmas recept következik :)














SERTÉSKARAJ SZILÁNKOS BUNDÁBAN
Hozzávalók:
4 adag sertéskaraj
1 cs. 8 lapos rétes tészta (most jó az olcsóbb is)
5-8 dkg zsemlemorzsa
liszt
tojás
tárkony
chili por
bors, só
A karaj szeleteket gyengén kiklopfoluk; megsózzuk, borsozzuk és ízesítjük mozsolt tárkonnyal illetve chili porral. A fűszereket  alaposan belenyomkodjuk a húsba és panírozásig (5-10 perc) félre tesszük. 
A réteslapokat egyszerre mind a 8-at kitekerve, kilapítva, szárazon tepsibe fektetjük és pár perc alatt kissé megpirítjuk, kiszárítjuk, majd egy tálban összetörjük, „szilákosítjuk” és zsemlemorzsával dúsítjuk. 
Hagyományos módon: liszt, tojás és a „szilánkos” morzsába forgatva és bő olajban kisütjük; kedvünkre való körettel tálaljuk.
(A zsemlemorzsa mennyiségét csak körülbelül adtam meg, mert ez függhet a szeletek mennyiségétől. Nálam 8 szelet húsra elég, de ha a vége felé úgy látjuk; tegyünk hozzá még egy picit. Próbáltam már simán csak összetört rétestésztába forgatni, de az ölég necces; állagra viszont még érdekesebb.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése