2012. december 27., csütörtök

Egyre közelebb 2.

Ha nem sikerül, vagy nem úgy..., akkor többet nem csinálok ilyent.
Ugye-ugye számtalanszor jártunk már így!? 
Azt, hogy ezt én mennyire nem szeretem, most nem részletezném...
Most például egy pompás kis lencse-krémmel töltött tojást szerettem volna készíteni, de meggondolatlanságomból kifolyólag eltúloztam a tejfölt mennyiségét és kidobt fel kellett javítanom valahogy. Lencse főzésnek nem álltam neki még egyszer, hanem...














TÁRKONYOS LENCSEPÁSTÉTOM,
              FŐTT TOJÁSSAL ÉS CHILIVEL
Hozzávalók:
10 dkg lencse
4 db főtt tojás
2 ek. tejföl :)
5 dkg füstölt sajt
chili por
tárkony
só 
A lencsét sós vízben jó puhára főzzük (most az sem baj, ha picit szétfől). 
A főtt tojásokat félbe vágjuk és a sárgájukat hozzátesszük a megpuhult lencséhez majd egy burgonyatörő segítségével alaposan összetörjük. Ezután hozzákeverünk :) kettő evőkanál tejfölt, és a lereszelt sajtot, ízesítjük egy jó adag tárkonnyal (vagy ízlés szerint) és chili porral, ha kell sózzuk. A tojások fehérjéjét apró kockákra vágjuk és beleforgatjuk a pástétomba. 
Tálaláskor halmozhatjuk toast darabkákra vagy kenhetjük pirítósra, de akár tálkában is kínálhatjuk és mindenki magának  kenje a tenyérr kenyérre. Díszíthetjük apróra kockázott színes paprikával, lilahagymával, uborkával vagy pár szem főtt vöröslencsével.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése