2012. november 28., szerda

Csípős, ropogós, és talán meglepő

Ráleltem az egyik húsipari cég receptversenyére és már természetesen pályáztam is.
Az igazság, hogy nem nagyon szeretem a lájkolós versenyeket mert...
Ennek ellenére szeretem, ha valaki megmondja miből kell ételt készíteni.
Íme az első kreálmányom :)
Ha pedig, úgy gondoljátok, hogy Tetszik ez a recept akkor „katt”. 














MEXIKÓI SONKATEKECS, 
          FAHÉJJAS-CHILIS BABPÜRÉVEL
Hozzávalók:
2 cs. Pikáns Selyemsonka
1 db szép sárgarépa
1 db kigyóuborka
1 db póréhagyma  
1 dob. fehérbab konzerv
1 db chili paprika vagy őrlemény
1 tk. őrölt fahéj 
1-2 ek. olívaolaj
A répát, az uborkát és a pórét vékony csíkokra vágjuk (akkorára mint a sonka átmérője), majd vegyesen elosztva, ügyesen belegöngyöljük a sonkaszeletekbe. A póré középső zöldszárából keskeny csíkokat vágunk és forró vízben 0,5 percig blansírozzuk (megpuhítjuk), majd azonnal hideg (jeges) vízben lehűtjük. Ezekkel a „szalagokkal” ügyesen átkötözzük a tekercseket.
A babkonzervet leszűrjük, pár kanál olívaolajat adunk hozzá és botmixerrel pürésítjük. Őrölt fahéjjal és apróra vágott csilivel ízesítjük, ha szükséges sózzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése