2012. április 1., vasárnap

Csak egy ötlet, má megint

Nem akarok tolakodó lenni, de ismét egy Őrült ötlettel állok elő a tisztelt nagyérdemű elé!
A történet a következő: Én mint városi kölyök, nagyon is megvagyok elégedve a bóti üveges tormával (volt rá precedens, hogy a cékla salátába is ezt raktam ízesítőnek), csemege, erős, csípős, almás, tejszínes, majonézes, stb... Az ember nem is tudja milyent válasszon magának, olyan gazdag a kínálat.
Igen, tudom, hogy a jó házi tormának nincs párja, mindenki a saját szájízére készíti, és büszkélkedik vele, mert egy jó házi tormával lehet is! 
Gondoltam egyet és vásároltam egy szép darab nyers tormát, hogy majd most én is elkészítem a saját Őrülten Jó házi tormámat. 
Ahogy neki akartam állni az elkészítésnek, bevillantak az agyamban, kolléganőm emlékei, akinek az Apukája még otthon, falun saját maga szokta a tormát készíteni és, hogy még Ők is megkönnyezték.
Na ne, hogy az egész lakás tormaszagú legyen és hogy a fejem mindegyik lukján folyjon kifele valami és még sírjak is közben!? Hát ezt nem akartam.
Épp ezért...














TORMÁVAL FŐTT FÜSTÖLT HÚS
Nálam a füstölt hús, nagy valószínűséggel tarja (vagy csülök), de természetesen mindenki készítse abból amit kedvel. 
Nem is szaporítanám a szót, a főzőlé fűszerezése a következő:
kb.:1 kg füstölt húshoz
25 -30 dkg friss torma, eldarabolva (kb.)
1 fej vöröshagyma, ketté vágva
4 gerezd fokhagyma
5-6 szem szegfűbors
2 szál babérlevél
...az ily' módon fűszerezett lében szépen lassan főzzük meg a füstölt húst és a főzőlevében hagyva hűtsük ki!
Az áztatással és a sózással úgy vagyok, ...hogy én nem szoktam, de természetesen ezt is mindenki csinálja úgy ahogy az őseitől tanulta. 
Jéé! mindjárt itt a húsvét, kiellene próbálni! 😀

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése