TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2019. április 3., szerda

Mák és alma avagy Megkívánós

A tegnapi palóc levesem után, tőlem érdekes módon, valami édeset kívántam, ami mákos...
Az alapötlet meg volt, neki is álltam, de a tepsibe kerülés előtt, elém gurult kettő kisebb darab alma és mielőtt továb gurultak volna, hama-hama belereszeltem a tésztába 😉
Ja! ...és olyan jópofa nevet adtam neki, hogy az csak na 😁











ALMÁKOS
Hozzávalók:
4 db tojás
25 dkg liszt
25 dkg porcukor
10 dkg darált mák
20 dkg alma (kb.)
1 dl tej
1 dl étolaj
1 cs. sütőpor
őrölt fahéj
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéket elkezdjük habbá verni, félúton hozzáadjuk a porcukrot és sűrű, kemény, fényes habbá verjük.
A sárgákat kikeverjük a tejjel és az olajjal, majd a habhoz adjuk, ezután hozzáadjuk a sütőporral és a mákkal elkevert lisztet, egy kis fahéjjal ízesítve, szépen, finoman összeforgatjuk a habos résszel, a végén pedig nagy lyukú reszelőn, belereszeljük az almát is.
A 38 centis tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Az ilyesmi tésztáknál alkalmazzuk a szúró-, tűpróbát, tehát bökjünk egy tűvel, vagy keskeny pengéjű késsel a tészta közepébe, és ha nem tapad rá „nyers” tészta akkor okés a buli.





3 megjegyzés: