TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. január 28., kedd

A fordító program

Na, szóval; felénk a disznótor egyik kiemelkedő része a toros répa.
Ez lényegében hasonló mint a toros káposzta, csak éppen, mint azt a neve is elárulja savanyított répából, kerékrépából készül és pompás zsíros, bőrös húsokkal, valamint egy kis tejföllel behabarva.  
Ez kérem egy isteni finom étel; de nekem néha-néha, mégis akad vele egy kis „gondom”, pontosabban az arányaival. Sok répa, kicsi husi. 
Nem érdekel, hogy ki és mit mond, de most pont olyanom volt és ezt a fincsi kis ételt beraktam egy fordító programba és higgyétek el, nem bántam meg. Sok husi, kevés répa ;) 
















CSÜLÖKPÖRKÖLT, SAVANYÍTOTT RÉPÁVAL
Hozzávalók:
1 db sertés csülök (kb.:1,5 kg)
20 dkg vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
15 dkg zeller
0,5 dl fehérbor
30 dkg savanyított répa
őrölt kömény
fűszerpaprika
majoránna
babérlevél
só 
A vöröshagymát felkockázzuk, egy kevés zsíron üvegesre pirítjuk, majd közé dobjuk a szintén felkockázott paprikát és paradicsomot, a kis kockákra darabolt zellert, meghintjük fűszerpaprikával és beízesítjük köménnyel, majoránnával, 2 db babérlevéllel, sóval, valamint 2 gerezd zúzott fokhagymával. Ezek után belepakoljuk a felkockázott csülköt és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, puhára főzzük. Az utolsó 15-20 percben hozzáadjuk a savanyított répát, majd a legutolsó  5 percben (az utolsó forrásnál) pedig hozzáöntjük a fehérbort és a maradék 1 gerezd zúzott fokhagymát is. 
Készre főzzük; szerintem friss kenyérrel és nagykanállal a legfinomabb.
Csak 1 ötlet:Mint azt már korábbi receptjeimnél is írtam, egyáltalán nem árt ennek az ételnek sem, ha a csülök csontját is belefőzzük (persze megenni nem kell).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése