TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2016. november 22., kedd

Kenguru avagy ???

Amikor először megláttam a BOLT-ban, már éreztem, hogy nem fogom sokáig kibírni nélküle. Akkor még nem vásároltam meg, mert a kosaram már tele volt, a bukszám meg üresen; de a tény, hogy van!, az nagyon beragadt az agyamba.
Itthon, játszottam a gondolattal, (és készültem az első illetve  a második találkozásunkra) hogy milyen módon fogom elkészíteni; mert ugyi a "magyarosan" az olyan groteszk lenne; na de, arrafelé meg mit esznek...
...de mindegy is.
Nem kellett sokat várnom és türelmetlenkednem, ugyanis az elmúlt hetekben, ismét ott voltam, megfogtam, megvettem, megfizettem, mert meg kellett fizetni rendesen!, de akkorra már, a korábbi játékos gondolataim-nem halhatok meg, nélküle- fennhangot ütögették 😁 
No, így került a konyhámba a Kenguru Steak.
A kenguru steak, felhasználását illetőleg megegyezik a marha vagy vad húsokéval, lényegében, állaga, rostozata is olyan, ami kicsit eltérő, az a jellegzetes illata, ami véletlen sem mondható rossznak, inkább olyan erősebb vadas illatnak.

 









     


 
KENGURU STEAK,    
   AZ ŐRÜLET HATÁRÁN 
Hozzávalók:
4 adag kenguru steak (mert így mulat egy magyar úr)
60 dkg batáta  (édesburgonya)  
30 dkg csicsóka
30 dkg paradicsom
4 tk. Dijoni mustár
római kömény
chili pehely

vörösbor
ribizli lekvár 
olívaolaj
Ezt a steak-et tisztítva, konyhakészen árulják, tehát, ezzel nem kellett foglalkoznom; mivel maga az ételkreáció másféle steak-el (vad, marha, stb...akár - kacsa, liba) készíthető először is rendesen tisztítsuk meg, a hártyáitól, "zsírosabb", nem odaillő részektől, töröljük szárazra, és pácoljuk be. 
A pác többféle is lehet, érdemes utánanézni! 
Én most adagonként 1 teáskanálnyi Dijoni mustárral dörzsöltem be alaposan, majd olívaolajjal meglocsolva, nagyjából 1,5 napig érleltem hűtőszekrényben, és sütés előtt legalább 1 órát pihentettem szoba -konyha- hőmérsékleten.
A sütését szintén saját kedvünkre végezzük; véresre, félig átsütve, vagy teljesen, ki hogy szereti.
Én, felforrósított serpenyőbe, közepes, vagy gyengébb lángon 10-12 percig sütöm szép "kérgesre", közben egyszer! átfordítva; és tálalás előtt fedővel vagy fóliával letakarva, szintén 3-5 percet pihentetem; a sózása, csak tálaláskor történjen.
A szóshoz finom, darabos, feketeribizli lekvárt, vörösborral keverve, és egy csipet sóval forraltam vissza jó sűrűre.
A körethez a batátát megpucoltam, centis kockákra daraboltam, megsóztam, olívaolajon elkezdtem párolni, pirítani, közben egész római köményt szórtam közé, félidőben hozzáadtam a kis kockákra vágott csicsókát és paradicsomot. 
Chili pehellyel és aprított petrezselyemzölddel ízesítve tálaltam.  















 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése