TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. december 9., kedd

Szakácsmustra - Julia Child


Immáron 7. alkalommal történik a Szakácsmustra, amelyen két alkalommal én is részt vettem már.
Talán emlékeztek még arra amikor Nigella Lawson és Rachel Allen , ételei közt válogattam.
A jelenlegi fordulóban pedig Julia Child-ra esett mustra.
A mustra házi asszonya Pitelány a Tűpárna és Habverő blog szerzője segítségként néhány linket is csatolt a felhívásához...
De mi van akkor, ha a csóró ember semmilyen nyelvet nem beszél a magyaron kívül és néha még azzal is meg kell birkóznia...
...hát a Google fordítót használja, mert az sokat segít...
...de tényleg!




Hozzávalók: 
     Padlizsán (világ / 10 cm hosszú és 9 oz)
     2 T olívaolaj
     2 t fűszerkeverék (olasz)
     1 T
     1/3 csésze parmezán sajt (frissen reszelt)
     1/3 csésze mozzarella sajt (frissen reszelt)

A mártás:
     ¼ t szárított oregánó
     ½ t fűszerezés (olasz / száraz)
     1 doboz kockára vágott paradicsom
     3 db apróra vágott nagy gerezd fokhagyma
     3 t olívaolaj (extra szűz)
 
Főzés Eljárás: 
Az első dolog az, hogy csökkentsék a padlizsán karikák, legalább egy centi vastag minden. Helyezzük őket papírtörlő, és adjunk hozzá egy csipetnyi sót, hogy kiadja az extra folyadék belsejében. Hagyd a néhány perc, és indítsa előmelegítés a sütőt 375 ° F.
Akkor most, hogy a szósz. Egy serpenyőben, süssük a fokhagymát, a olívaolajjal. Add hozzá a kockára vágott paradicsomot (a levét), fűszerekkel, és oregánóval, és pároljuk. Várja meg, amíg a paradicsom, hogy tompítsa, és a lé sűrűsödik, így tökéletes terjed, amint a padlizsán kész. 
Megsütni a padlizsánt. Mielőtt azonban ezt tesszük, meg kell zsírozni a padlizsánt olívaolajjal első, és adjunk hozzá egy jókora adag fűszerezés a tetején. Győződjön meg róla, hogy a használt tapadásmentes tepsi, hogy elkerüljék ragadt, és károsítja a test a padlizsán. Süt a padlizsán szeleteket legalább 25 percig. 
Miután a padlizsán kész sütés, hogy a ki a sütőből, és terjed a mártással a tetején. Add hozzá a sajt (mozzarella és parmezán) a tetején, és tegye vissza a sütőbe egy broiler beállítást. Civakodás a padlizsán szeleteket legalább 6 percig, de ne csináld. Csak azt kell felmelegítse őket egy kicsit, hogy olvad a sajt a tetejére. 
Ez Julia Child recept pizza nem fog csak, hogy viszket a ízlelőbimbókat, hanem azt is megadja a kiváltság, hogy enni finom ételek, nem kell aggódni túl sokat a magas kalória, amit kap a hagyományos pizzák. Tény, hogy ez a recept hihetetlenül nagy emberek, akik figyelik a diétát.

Tehát a recept adott, akkor hajrá :)  














PADLIZSÁN PIZZA
Hozzávalók:
1 db padlizsánhoz
2 db paradicsom kb: 25 dkg
3 ger. fokhagyma
1 db mozzarella
parmesan vagy grana padano -sajt 
olívaolaj
rozmaring
oregánó
kakukkfű
bazsalikom
vagy 
olaszos fűszerkeverék
bors, só
A padlizsánt nagyjából 1 centis karikákra vágjuk; kissé lesózzuk és 10-15 percig pihentetjük (ezzel az esetleges „zavaró, kesernyést ízt” elkerülhetjük).
A sütőt 4 fokozaton bemelegítjük.
A padlizsánkarikákról egy papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, mindkét oldalukról megcsepegtetjük olívaolajjal, majd tepsibe, sütőlemezre rakva 25 percig sütjük.
Közben, (konzerv helyett) a fokhagymát felaprítjuk, a paradicsomot kis kockákra vágjuk.   
Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk és egy pillanat alatt megfuttatjuk rajt a fokhagymát, majd egyből hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, 1/2 dl víz hozzáadásával sűrűre főzzük. Mivel most pont paradicsom szezon van, én egy teás kanál balzsamecetet és kristálycukrot is raktam bele.
A megsült padlizsánokat megkenjük a paradicsom szósszal, a tetejét kockára vágott mozzarellával és reszelt parmesan-nal megszórjuk és 5-6 percre visszatoljuk a sütőbe illetev annyira, hogy a sajtok szépen ráolvadjanak. 


 

1 megjegyzés:

  1. Guszta lett! A Google fordító meg mindig jó barát, akkor is, ha egy jót akar nevetni az ember. :)

    VálaszTörlés