TUDTAD !?

Receptjeim általában 4 főre szólnak, TUDTAD? a végén
Charlott Haigh: 100 természetes immunerősítő c.
(ALEXANDRA) könyvéből idézek. 2012.10.15.

NEM KELL ÍGY FŐZNI, DE LEHET!

2014. december 5., péntek

Már csak 19... és nyugodtan húzhatunk rá lapot :)

Akkor halazzunk tovább... (ússzunk a ünnepek felé)
Most, egy elsőre meglepő és érdekes mártással, raguval kiegészítve. 
A köret pedig csak ötlet arra, hogy miként tudunk egy kis színt vinni a hagyományos dolgokba.
Ezt a ragut, természetesen másféle halakhoz, húsokhoz is elkészíthetjük egy serpenyőben. 














ÁFONYÁS-GOMBÁN PÁROLT TENGERI SÜGÉR,
   MÁRTÁSÁVAL ÉS SZÍNES RIZS KÖRÍTÉSSEL
Hozzávalók:
4 db tengeri sügér (1/25-30dkg)
30-40 dkg gomba
5 dkg aszalt áfonya
1 fej vöröshagyma
1 dl fehér bor
2 dl tejszín
1 ek. mustár
bors, só
rizs
kápia vagy kaliforniai paprika
petrezselyem zöldje
A  vöröshagymát kockákra vágjuk (nem kell apróra), a gombát feldaraboljuk.
Egy tepsi aljára egy-két kanálnyi olívaolajat öntünk, beleszórjuk a hagymát és a gombát, sózzuk, borsozzuk, a bort és egy kis vizet öntünk rá.
A megtisztított halakat beirdaljuk, besózzuk, borsozzuk és ráfektetjük őket a gombára. Alufóliával befedve, gázsütő 4-5 fokozatán kb.35 percig pároljuk (természetesen a párolási/sütési idő függ a halak/húsok mértétől is).
Ezután a halakat ügyesen kiszedjük és tálalásig melegen tartjuk.
(Vigyázzunk! ezek párolt halak, tehát könnyen „törhetnek”, célszerű egy hosszabb, nagyobb lapáttal alányúlni vagy két oldalról manővereznünk és egy határozott mozdulattal elvégezni a műveletet.)
A gombát átborítjuk egy serpenyőbe ráöntjük a tejszínt, belekavarjuk a mustárt és sűrűre forraljuk, igény szerint borral vagy vízzel hígíthatjuk, ha kell, sózzuk.
Köretnek, a kész párolt rizsbe apróra vágott paprikát és petrezselyem zöldet keverünk.

 
 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése